MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
ИНСТИТУЦИИ

  

Времето во Скопје
Прогноза

Започна дистрибуцијата на решенија за ДАНОК НА ИМОТ за 2017 година

Започна дистрибуцијата на решенија за КОМУНАЛНА ТАКСА - ФИРМАРИНА  за 2017 година


                    
АКТУЕЛНОСТИ
Продолжува Супер Скопје
ЗАБАВАТА ПРОДОЛЖУВА ВО СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА 23.08.2017
Големата летна забава „Супер Скопје“ продолжува овој викенд во Старата скопска чаршија. На 25 август (петок) забавата ќе биде на плоштадот Скендер Бег и ќе започне во 21 часот и каде ќе настапат Трикс (Trix), Гоца Тржан, Цена (Cena) и Гоце САФ. ...   повеќе
ГРАД СКОПЈЕ ОБЕЗБЕДИ УСЛОВИ ЗА БЕСПЛАТНО ИСТАКНУВАЊЕ НА ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ 23.08.2017
Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати во Градот Скопје (“Сл.гласник на Град Скопје” бр.6/06), Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации. За добивање право на користење место за истакнување изборни плакати на наведените паноа, организаторите на изборната кампањатреба да достават барање до администрација на Град ...   повеќе
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТРАЈАНОВСКИ ДАДЕ ОТЧЕТ ЗА РЕАЛИЗИРАНИТЕ ПРОЕКТИ ВО ИЗМИНАТИВЕ 4 ГОДИНИ 21.08.2017
Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски денеска /21.08.2017 година, понеделник/ одржа прес-конференција на која го презентираше отчетот за реализираните проекти во изминативе 4 години, поточно за периодот од 2013 до 2017 година. Градоначалникот Трајановски како најважни ги издвои проширените и реконструираните булевари и улици, изградбата на водоворните, атмосферските и фекалните мрежи, подобрување на работата на јавните претпријатија ...   повеќе
СЕ ПРОДОЛЖУВА ВРЕМЕНИОТ СООБРАЌАЕН РЕЖИМ НА УЛИЦАТА ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ 20.08.2017
Градот Скопје ги информира граѓаните дека поради изведување градежни работи за асфалтирање на коловозот, се продолжува времениот сообраќаен режим на улицата Тодор Александров, како и на околните улички од десната страна од улицата Тодор Александров. На 21 и на 22 август 2017 година (понеделник и вторник) во периодот од 8 до 17 часот ќе се асфалтира десната страна на улицата Тодор Александров, а етапно ќе бидат затворени за сообраќај попречните ...   повеќе
Во текот на ова лето
ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ВЛОЖИ 25,5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ОБНОВА НА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА
повеќе
СКОПЈЕ ОДЛИЧЕН ДОМАЌИН НА УЕФА СУПЕР КУПОТ
повеќе
„ПИВОЛЕНД 2017“
повеќе
СЕ РЕКОНСТРУИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА ЈУЖНОМОРАВСКИ БРИГАДИ
повеќе
ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА АЛЕКСАНДАР УРДАРЕВСКИ
повеќе
ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА БУЛЕВАРОТ ВАСКО КАРАНГЕЛЕВСКИ
повеќе
ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦА САРАЈ – 2 ФАЗА
повеќе
ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА ВТОРА МАКЕДОНСКА БРИГАДА
повеќе
ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ГЛАВНАТА УЛИЦА ВО НАСЕЛЕНОТО МЕСТО ГЛУМОВО
повеќе
ПОДНЕСЕНИ НАД 2.600 БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА КУПУВАЊЕ ВЕЛОСИПЕД
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
22.08.2017 СЕ ПРОДОЛЖУВА ВРЕМЕНИОТ СООБРАЌАЕН РЕЖИМ НА УЛИЦАТА ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ

Facebook

Twitter

Youtube Channel

FUPOL

 

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 9820579