MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
ИНСТИТУЦИИ

 

  

Времето во Скопје
Прогноза
АКТУЕЛНОСТИ
ДЕНОВИВЕ ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВ МОСТ НА ВАРДАР ВО АЕРОДРОМ 24.04.2019
Започна капиталниот проект на Град Скопје за поврзувањето на Аеродром со Ќерамидница со изградбата на булевар АСНОМ и изградбата на мост на реката Вардар. Ова е првата од вкупно три фази на изградба на овој булевар, каде што во наредните фази ќе биде изграден мост на реката Вардар и негово спојувањето со бул. Гоце Делчев. Со целосната реализација на овој капитален проект ќе се добие брзо, безбедно и модерно сообраќајно поврзување на општи ...   повеќе
ТЕРЕСТРИЧНО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО СКОПЈЕ 24.04.2019
Градот Скопје ги известува граѓаните дека терестричната дезинсекција (прва фаза) на подрачјето на Град Скопје против ларви од комарци, ќе се изврши утре, 25.04.2019 година (четврток), во периодот од 8 до 17 часот. ...   повеќе
МАСОВНА АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО СКОПЈЕ 24.04.2019
Неколку илјади граѓани, вработени во градската администрација, општините и јавните претпријатија, студенти од сите скопски универзитети, претставници од невладиниот сектор и од дипломатските претставништва, како и ученици во средните и од основните училишта се вклучија во масовната акција за расчистување диви депонии на територијата на Скопје, која се одвива денеска во сите 10 скопски општини. Во акцијата за чистење на локацијата пред хотелот „Ви ...   повеќе
ГРАДСКИ ПАРК 2 ЌЕ НИКНЕ НА МЕСТОТО НА РАСЧИСТЕНАТА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО КАРПОШ 23.04.2019
Екипи на Градот Скопје и на Општина Карпош денеска почнаа голема акција за расчистување на децениските депонии зад Спортскиот центар „Борис Трајковски“, на кејот на реката Вардар. Во активностите е вклучена механизацијата и работниците на ЈП „Водовод и канализација“, а расчистувањето на просторот се очекува да трае околу 10 денови. На акцијата за чистење присуствуваа градоначалникот Петре Шилегов и градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев ...   повеќе
ШИЛЕГОВ НА БИЛАТЕРАЛНА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ТИРАНА, ВЕЛИАЈ
повеќе
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ШИЛЕГОВ НАЗНАЧЕН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА НАЛАС
повеќе
ШИЛЕГОВ УЧЕСНИК НА САМИТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ГЛАВНИТЕ ГРАДОВИ НА ДРЖАВИТЕ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА
повеќе
ПОЧНА ДОСТАВАТА НА РЕШЕНИЈАТА ЗА ДАНОК НА ИМОТ И ФИРМАРИНА ЗА 2019 ГОДИНА
повеќе
ГРАДОТ СКОПЈЕ Е ПРВ ГРАД ОД СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА КОЈ СЕ ПРИКЛУЧУВА НА МРЕЖАТА НА ЗЕЛЕНИ ГРАДОВИ
повеќе
ШИЛЕГОВ: ОВАА ПРОЛЕТ ЌЕ СЕ ЗАСАДАТ 1.200 ДРВЈА ВО СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ
повеќе
СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА АНТОН ДИМИТРОВ ВО ДРАЧЕВО
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ ОСНОВА НОВО ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА БЛАГОСОСТОЈБА НА ЖИВОТНИТЕ
повеќе
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЛАНОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИИ НА СООБРАЌАЈНИЦИ И ДРУГИ ГРАДЕЖНИ ОБЈЕКТИ ЗА 2019 ГОДИНА
повеќе
ЗА ЕДНА ГОДИНА НОВИ 14,6 КИЛОМЕТРИ ВЕЛОПАТЕКИ ВО СКОПЈЕ
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
30.06.2019 РАСПИШАН ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ВЕЛОСИПЕДИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12632645