MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Архива на вести
Период: Клучни зборови
  Од:   До:   
ПОЧНА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА КУПУВАЊЕ ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ 15.11.2017
Од денеска /15.11.2017 година/ почнува пријавувањето за надоместување дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на Град Скопје за купување печки на пелети за 2017 година. Градот Скопје, со цел да ги стимулира жителите на Скопје (домаќинствата) за користење обновливи извори на енергија за затоплување на своите домови, кои минимално ги загадуваат воздухот и почвата и не влијаат врз климатските промени, на жителите коишто ќе купат печки на пеле ...   повеќе
ПОКАНА 13.11.2017
Утре /14.11.2017 година, вторник/ во 10 часот во Националната галерија Даут-пашин амам влезот на Стара скопска чаршија) ќе се потпише Спогодбата за збратимување меѓу Град Скопје и Град Сараево. Спогодбата ќе ја потпишат градоначaлниците на Скопје и Сараево, Петре Шилегов и Абдулах Скака. ...   повеќе
СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ШИЛЕГОВ СО БОРЦИТЕ ОД ГРАДСКИОТ ОДБОР НА НОАВМ 13.11.2017
Во чест на 13. Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска /13.11.2017 година/ се сретна со претставници на Градскиот одбор на Сојузот на борци од Народноослободителната антифашистичка војна на Македонија. ...   повеќе
ПОКАНА 12.11.2017
Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, утре /13.11.2017 година, понеделник/ во 10 часот ќе се сретне со претставници на Градскиот одбор на Сојузот на борци од НОАВМ, по повод одбележувањето на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје. Средбата ќе се одржи во Кабинетот на градоначалникот на Град Скопје (булевар Илинден број 82, барака број 3). Активностите за одбележување на 13 Ноември утре ќе се одвиваат според следната агенда: ...   повеќе
Во рамки на одбележувањето на 13 Ноември
ЗАВРШИ 47-ТО ИЗДАНИЕ НА НАЈГОЛЕМИОТ БОКСЕРСКИ ТУРНИР „ЗЛАТЕН ГОНГ“ 11.11.2017
Денеска /11.11.2017 година, сабота/ во малата сала на Спортскиот центар „Борис Трајковски“, се одржаа финалните натпревари во рамки на 47-то издание на најголемиот боксерски турнир „Златен Гонг“. Mедалите за дел од најдобрите учесници на овој турнир ги додели членот на Советот на Град Скопје, Драги Давчевски. ...   повеќе
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 10282365