MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Изградба на водоснабдителен систем
 
Град Скопје
ПОД-ПРОЕКТ „Изградба на водоснабдителен систем во општина шуто оризари„
 
 
Град Скопје преку Проектот за подобрување на општинските услуги, финансиран со заем од Светска банка, обезбеди финансиски средства за реализација на под-проектот „изградба на водоснабдителен систем во општина шуто оризари„.
Имплементацијата на проектот предвидено е да трае 15 месеци.
Проектот предвидува : изградба на нова пумпна станица, главен повратен цевковод под притисок како и дополнителен резервоар за вода, се со цел да се решат проблемите со водоснабдување во населбите Шуто Оризари (сектор 32) и Скопје Север (сектор 36) како и да се постигне дефинитивно решение за водоснабдување на овие три сектори кои ќе бидат  во согласност со ГУП на град Скопје 2020 година.
Подетални информации околу самиот под-проект се презентирани во Проектниот докумет кој во електронска форма може да го пронајдете на следниов линк www.skopje.gov.mk или пак директно може да го  контактирате  лицето Александар Јанакиески, е-маил aleksandar janakieski@skopje.gov.mk
  

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11242278