MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ГРАД СКОПЈЕ СО ЗДРУЖЕНИ СИЛИ ЈА ПОЧНА ГЕНЕРАЛКАТА НА УЛИЦИТЕ И ПАРКОВИТЕ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

 

Градоначалникот Шилегов денеска ја најави големата акција за чистење на Скопје во која јавните претпријатија „Комунална хигиена“ и „Паркови и зеленило“, во соработка со скопските општини, ќе ги чистат сите градски и општински улици, како и парковите. Акцијата почна од општината Ѓорче Петров, со генералка на улиците Ѓорче Петров, 4.Јули и Социјалистичка зора, а ќе продолжи на другите улици. Вонредно се ангажирани над 100 работници, заедно со луѓето кои општините редовно ги имаат ангажирано. Тие ќе влезат во секоја улица, со цел да се подигне хигиената во нашиот град.


- Секоја седмица ќе бидеме во различна општина. Започнуваме во општина Ѓорче Петров, ќе продолжиме со чистење во Карпош, Центар и во Аеродром, а потоа и во преостанатите општини на територија на градот. Чистата животна средина, секое средено катче од нашиот град и здравјето на граѓаните, нека ни бидат основен мотив за успех на оваа акција. Граѓаните се јасни и сериозни во своите барања, а ние одговорно го слушаме нивниот глас градот да биде почист. Придонесот на секој граѓанин ни е важен.  Ако сакаме градот да ни биде почист, секој од нас треба да покаже повисок степен на грижа за хигиената во микро средината каде што живее – рече денеска Шилегов.

 


Тој додаде дека обврска на градот е да ги одржува улиците чисти, а обврска на секој од нас поединечно е да се погрижиме тие улици да останат чисти.

 

- Да ја дочекаме зимата со чисти улици и со помалку прашина што води до помало загадување на воздухот. Ајде заедно да  го разубавиме нашиот град, местото каде што живееме, работиме, учиме, каде што го поминуваме најголемиот дел од нашиот живот. Заедно да се гордееме со постигнатите резултати, да бидеме пример во регионот и пошироко – порача Шилегов.

 


На денешната акција за чистење во Ѓорче Петров присуствуваше и директорот на ЈП „Комунална хигиена“, Абдусамед Шабани.

Назад   

Креиран од UserAA на 14.08.2018
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12834433