MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ИНТЕРСКОПКЕЈКС 2018

Претстојниов викенд, односно на 10-ти и на 11-ти ноември 2018 год., од 11 часот во холот на Веро центар ќе се одржи десеттата по ред интернационална  манифетација Интерскопкејкс 2018 во Скопје. Покровител на манифестацијата е Град Скопје,  а организатори ХОА Ангелчиња.       

Хепенингот претставува презентација и натпревар на учесниците во изработка и декорација на торти. Настан преку кој на граѓаните на град Скопје и пошироко им се нуди можност да уживаат во креациите на аматерите и на професионалците од оваа бранша, и преку истите да бидат дел при развојот на свеста за хумноста.       

Манифестацијата е од хуманитарен карактер, а тортите ќе бидат подарени на децата од социјално загрозените семејства.

Интерскопкејкс ќе се одржува два дена, организациски поделен во два дела: ревијален и официјален. Во текот на овие два дена учесниците од  Македонија и од странство ќе се натпреваруваат во две категории, односно аматерска и професионалан на теми Детски роденден (детска торта)  и За  мојот посебен ден (свечени торти).

Назад   

Креиран од UserAA на 09.11.2018
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
10.12.2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ ЗА КУПУВАЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ТРОТИНЕТИ
22.11.2018 ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ГО СУБВЕНЦИОНИРА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11974886