MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ВО ТЕК СЕ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ГОЛЕМАТА ЕСЕНСКА АКЦИЈА ЗА САДЕЊЕ
 

 

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ по налог на Град Скопје деновиве на терен вршат подготовки за претстојната голема есенска акција за садење.

Во рамките на есенското садење ќе бидат засадени 3.500 висококвалитетни листопадни садници на повеќе локации во сите скопски општини. Дрвјата се набавени од Град Скопје, за што од буџетот беа издводени 12.5 милиони денари.

 

 

 

На предвидените локации на терен се копаат дупки, се одложува неквалитетната земја и се заменува со плодна земја.

Дрвјата во рамките на есенското садење ќе бидат засадени по должина на градските сообраќајници, во средишните жардиниери на булеварите, во парковите, на локации каде што биле исечени, како и во дрворедите каде што треба дополнување.

Назад   

Креиран од UserAA на 16.11.2018
ИНСТИТУЦИИ

 

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13079369