MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЛОКАЛНИОТ СТРАТЕГИСКИ ПЛАН ЗА ПРИЛАГОДУВАЊЕ, РАЗВИЕН ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ЕПИКУРО

 

Вчера (10.01.2019 година) во салата на Советот на Град Скопје се одржа презентација на содржината на Локалниот стратегиски план за прилагодување, развиен во рамките на проектот ЕПИКУРО - Европско партнерство за иновативни градови во поглед на урбаната отпорност.

 

Пред аудиториумот составен од раководните структури на секторите, советници и практичари беа презентирани перспективи за состојбите, препораки и мерки во однос на трите избрани опасности (урбани топлотни острови, урбани пожари и поплави) на кои се заснова Локалниот стратегиски план за прилагодување.

Во финалната верзија на планот ќе бидат вградени коментарите и препораките добиени како резултат на дискусијата. Финалната верзија од планот ќе биде доставена до градоначалникот и Советот на Град Скопје.

Назад   

Креиран од UserAA на 11.01.2019
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12834393