MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СТАЦИНАРОТ ВАРДАРИШТЕ

 

 

 

 

Предизборното ветување се исполнува и стационарот „Вардариште“ станува минато.

Денеска во стационарот „Вардариште“ започнаа градежните активности на двата објекти, со демонтажа на веќе постојните метални боксови и елементи. Истите ќе бидат комплетно заменети со нови по современи стандарди во служба на основните потреби и благосостојба на бездомните животни кои ќе бидат дел од новата програма.

Со денешните активности ќе се ослободи простор за слободен, непречен влез и функционирање на градежната механизација согласно со проектната документација за реконструкција, санација и адаптација.

 

 

Досега со стационарот „Вардариште“ стопанисуваше ЈП „Комунална хигиена“, а сега за  заловените уличните животни ќе се грижи  новоформираното претпријатије „Лајка“.

Ново јавно претпријатие „Лајка“ ќе има  целосно нов концепт и пристап кон решавањето на проблемот со уличните животни и нивниот третман и благосостојба.

Назад   

Креиран од UserAA на 19.06.2019
ИНСТИТУЦИИ

 

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13079239