MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ДЕНЕСКА ВО 18 ЧАСОТ ВЕ ОЧЕКУВАМЕ НА ОТВОРАЊЕТО НА ПРВИОТ PUMPTRACK ВО СКОПЈЕ

 

   

 

Вљубениците во велосипедизмот, ролерите и скејтбордите од вечер ќе можат да ги покажат своите вештини на новата адреналинска патека во центарот на Скопје, пред Олимпискиот базен.

Покрај големиот полигон, има и мал полигон што е специјално прилагоден за деца, за почетници и за лица во инвалидски колички.

Денеска ќе биде поставен и штанд за бесплатно изнајмување велосипеди и опрема за сите оние што сакаат да ја возат новата патека и да уживаат во адреналинското возење.

„Pumptrack“ полигонот е со вкупна површина од 1.690 квадратни метри и е поделен на два дела – детски полигон со површина од 290 квадратни метри и полигон за возрасни со површина од 1.400 квадрати.


 


Назад   

Креиран од UserAA на 29.08.2019
ИНСТИТУЦИИ

 

НАЈАВИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13198830