MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ОД ПРВИ ЈАНУАРИ ВЛЕГУВА ВО СИЛА ИНТЕГРИРАНИОТ ТАРИФЕН СИСТЕМ ЗА СИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ

Ве известуваме дека од 01.01.2017 година влегува во сила Интегрираниот Тарифен Систем кој важи за сите превозници вклучително и приватните превозници.

Почнувајќи од новата година, корисниците на јавниот превоззадолжително треба да поседуваат електронска картичка, која може да се набави во сите продажни места на ЈСП СКОПЈЕ, дополнителните продажни места од мрежата за продажба на 50 различни локации и во сите автобуси на ЈСП СКОПЈЕ и приватните превозници.

Со влегувањето во сила на Интегрираниот Тарифен Систем, Градот Скопје донесе одлука за промотивен период од еден месец, при што со секоја купена неперсонализирана електронска картичка следуваат 5 гратис возења.

Ве известуваме дека доколку сакате да користите јавен градски превоз задолжително треба да имате електронска картичка со запишан билет или надополнет паричник.

За единствено возење се користи електронскиот паричник.

 

КАТЕГОРИЈА

ПРОДУКТ / ПРОИЗВОД

ВАЖИ ЗА (ЗОНА)

Еднична цена

 

Сите

Персонализирана Електронска Картичка

сите линии

200,00

 

Неперсонализирана Електронска Картичка (вклучени 5 гратис возења)

сите линии

150,00

 

 

КАТЕГОРИЈА

ПРОДУКТ / ПРОИЗВОД

Минимална сума

Максимална сума

 

Сите

Надополнување на електронски паричник

100,00

6.000,00

 

 

КАТЕГОРИЈА

ПРОДУКТ / ПРОИЗВОД

ВАЖИ ЗА (ЗОНА)

Цена од Електронска картичка

Цена од мобилен телефон

 

 

 

 

 

 

Сите

Билет купен во возило за едно возење

сите линии

35,00

40,00

Ноќен билет за едно возење

сите линии

40,00

50,00

Билет за десет возења за 15 дена (сметано од прво поништување/валидација)

градски линии

 

     250,00

 

сите линии

300,00

 

Временски билет од 90 минути за повеќе возења

(само од електронски паричник преку валидатор)

 

сите линии

60,00

 

1 (еден) Дневен билет за автобус (само од електронски паричник преку валидатор)

градски линии

120,00

 

сите линии

150,00

 

7 (седум) Дневен билет за автобус (повеќе возења) + 1 билет за Жичара и лифт на Крстот во два правци

 

градски линии

 

500,00

 

сите линии

600,00

 

Ученички (средно и основно)

1 (еден) Месечен билет

сите линии

  1.050,00

 

Сезонски билет (за Јули и Август)

сите линии

600,00

 

 

Студентски

1 (еден) Месечен билет

сите линии

  1.050,00

 

Сезонски билет (за Јули и Август)

сите линии

600,00

 

Пензионерски

1 (еден) Месечен билет

сите линии

1.050,00

 

Возрасни граѓани над 62/64 години

Доплатен 1 (еден) Месечен билет

сите линии

300,00

 

Доплатен Годишен билет

сите линии

3.600,00

 

 

 

 

Сите

 

1 (едно) Месечен ноќен билет

Сите линии

400,00

 

1 (едно) Месечен билет

градски линии

  1.400,00

 

1 (еден) Месечен билет

сите линии

  1.600,00

 

3 (три) Месечен билет +3

билет за Жичара и лифт на Крстот во два правци

градски линии

4.000,00

 

сите линии

4.500,00

 

6 (шест) Месечен билет

градски линии

7.800,00

 

6 (шест) Месечен билет

сите линии

8.600,00

 

Колективни

1 (еден) Месечен билет

сите линии

1.600,00

 

Сите

Годишен (12 месечен) билет

сите линии

15.400,00

 

Назад   

Креиран од UserAA на 28.12.2016
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
31.08.2018 РАСПИШАН ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ВЕЛОСИПЕДИ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11243492