MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

РЕАКЦИЈА

Градот Скопје реагира на невистинитите информации објавени на неколку интернет портали за наводно сечење на дрва во близина на Градскиот трговски центар.

Градот Скопје сака да ја информира јавноста дека на ова место се искастрени неколку грмушки, а не дрва како што се наведува. Станува збор за грмушки од видот taxus baccata, и дека не станува збор за дрва јасно се гледа на фотографиите кои беа објавени од овие портали.

Стручните служби од ЈП „Паркови и зеленило“, по извршен увид оцениле дека истите се делумно исушени и треба да бидат отстранети. Во наредниот период екипи на јавното претпријатие ќе пристапат кон целосно хортикултурно уредување на овој простор.

Повторуваме, на оваа локација никогаш немало дрва и во овие тенденциозни натписи препознаваме уште еден обид за манипулирање на јавноста.

Назад   

Креиран од UserAA на 18.04.2017
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
31.08.2018 ИСЦРПЕНИ СРЕДСТВАТА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11336228