MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ЕКИПИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ НА ТЕРЕН ГИ РАСЧИСТУВААТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ВЧЕРАШНОТО НЕВРЕМЕ
 
   
 

 

 

 

Екипите на штабот за заштита и спасување на Град Скопје активно работат на терен за расчистување на штетите кои беа предизвикани од големото невреме кое вчера /14.06.2017 година, среда/ го погоди Скопје и регионот.

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски денеска го посети расадникот на ЈП „Паркови и зеленило“, каде градот предизвика поголема материјална штета на објектите (стаклениците) и зеленилото.

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ вчера и денеска работат на расчистување на последиците од невремето, каде на повеќе места е евидентирано оштетување на дрвја и зеленило. Екипите работат со соодветна механизација  на расчистување на паднати дрва, искршени крошни на стебла и искршени гранки од невремето, а на терен е евидентирано и оштетување на дел од цветните површини низ градското зеленило.

Екипите на ЈП „Водовод и канализација“ и „Комунална хигиена“ со екипи и механизација работат на терен на чистење на сливници и шахти на целата територија на Скопје, но најмногу во Радишани, Бутел, Автокоманда, Чаир и Ченто.

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ на терен беа ангажирани на бул. Александар Македонски каде со механизација чистеа наноси на земја и песок.

По обилните врнежи на дожд и град на поголем број на локации во Скопје се појавија поплави на неколку локации во Скопје, како што се подвозникот на бул. Киро Глигоров (кај Бриколаж) и клучката кај хотел Континентал.

На овие локации краток период се создадоа потешкотии во одвивањето на сообраќајот, а по интервенцијата на ЈП „Водовод и канализација“ и екипите на Противпожарната бригада на Скопје, состојбата за многу краток период се нормализира и сообраќајот се одвива непречено и без застој.

Назад   

Креиран од UserAA на 15.06.2017
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12834369