MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ПОЖАРОТ НАД СЕЛО БАРОВО ИЗГАСЕН, СЕ ИНТЕРВЕНИРА ВО КРУШОПЕК

Екипите на штабот за заштита и спасување дејствуваат на терен во насока на гаснење на активните пожари кои се појавија на повеќе локации во скопскиот регион.

Денеска екипите на Противпожарната бригада на Скопје, како и екипите на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ интервенираа на пожар на борова шума над село Барово, во подножјето на планината Водно.

На терен интервенираа над 40 луѓе со 8 специјални возила, при што пожарот е изгасен, а екипите внимателно ќе ја следат состојбата на терен.

Пожар е пријавен и во населеното место Крушопек, Општина Сарај, каде веднаш на терен излегоа екипите на Противпожарната бригада на Скопје и интервенираат на терен.

Назад   

Креиран од UserAA на 28.08.2017
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12834449