MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ПРОДОЛЖУВА АКЦИЈАТА ЗА ЗАЗЕЛЕНУВАЊЕ НА СКОПЈЕ
 

 

 

 

Есенската акција за садење 615 дрвја на јавните површини на повеќе локации  низ градот Скопје, која започна во општина Аеродром, денеска се одвиваше во  општината Карпош.

- Акцијата за зазеленување на Скопје продолжува. Во неа досега се засадени двесте садници во Аеродром, Кисела Вода, Гази Баба и во Чаир. Денеска  продолжуваме со садење 60 дрвја во новиот парк спроти студентскиот дом Гоце Делчев во Карпош. Со есенската акција предвидени се да се засадат 615  нови висококултивирани садници од типот: јавор, каталпа, липа, даб и  јасен – истакна претседателката на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева.

Градот Скопје планира напролет да ја  продолжи акцијата за зазеленување  на Скопје  и да засади  уште  4 000 висококвалитетни садници на точно утврдени локации, особено локации каде  што во изминатиов период биле исечени или воопшто немало засадено нови дрвца.

Назад   

Креиран од UserAA на 07.12.2017
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12834489