MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
ИНСТИТУЦИИ

  

Времето во Скопје
Прогноза
АКТУЕЛНОСТИ
ПОКАНА ЗА ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈЕ 19.11.2017
Утре /20.11.2017 година, понеделник/ во 12 часот, Советот на Град Скопје ќе ја одржи својата втора седница. На седницата Советот на Град Скопје ќе работи по следниот предложен дневен ред: - Усвојување на Записникот од Првата конститутивна седница на Советот на Град Скопје, одржана на 2 ноември 2017 година ...   повеќе
ЕНВЕР МАЛИЌИ НОВ ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧАЛНИК НА ГРАД СКОПЈЕ 17.11.2017
Членот на Советот на Град Скопје, Енвер Малиќи е новиот заменик градоначалник на Скопје. Со ова решение Малиќи ќе го заменува градоначалникот на Град Скопје во време на спреченост или отсуство, односно ќе ги извршува сите обврски и ќе ги има сите овластувања во надлежност на градоначалник во согласност со закон. Малиќи денеска оствари средба со градоначалникот Шилегов и дискутираа за идната соработка и предизвиците кои ги очекуваат. ...   повеќе
МЕЃУНАРОДЕН НАУЧЕН СИМПОЗИУМ „ДЕНОВИ НА ЈУСТИНИЈАН I“ 17.11.2017
Претседателката на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева, денеска /17.11. 2017 година, (петок)/ присуствуваше на отворањето на 5-от Меѓународен научен симпозиум „Денови на Јустинијан I“, финансиски поддржан од Министерството за култура на Република Македонија и Град Скопје, во организација на Универзитетот „Евро – Балкан“, Скопје, Република Македонија; Универзитетот во Болоња, Италија во партнерство со Институтот за национална историја – Ско ...   повеќе
ДОСТАВЕНИ 133 БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА КУПУВАЊЕ ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ 17.11.2017
До денеска до 13 часот до архивата на Град Скопје се доставени 133 барања за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на Скопје за купување печки на пелети. Комисијата веќе почна да ги разгледува пристигнатите барања и наскоро ќе врши увид на инсталираните печки кај барателите коишто ги исполниле условите наведени во објавениот Јавен повик. ...   повеќе
ВОДНО ОСЛОБОДЕНО ОД ВОЗИЛА ОД НАРЕДНИОТ ВИКЕНД
повеќе
ГРАДОТ СКОПЈЕ СЕ ЗБРАТИМИ СО ГРАДОТ САРАЕВО
повеќе
СВЕЧЕНО ВРАЧЕНИ НАГРАДИТЕ „13 НОЕМВРИ“ НА ГРАД СКОПЈЕ ЗА 2017 ГОДИНА
повеќе
ОТВОРЕНА „КОКА-КОЛА АКТИВНА ЗОНА“ НА КЕЈОТ НА РЕКАТА ВАРДАР
повеќе
ГОДИНЕШНИОТ КАНСКИ ФИЛМСКИ ПОБЕДНИК ЗА ПОЧЕТОК НА „СИНЕДЕЈС 2017“
повеќе
КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ВО СКОПЈЕ
повеќе
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ШИЛЕГОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА „АНИМА МУНДИ“ ГО ПОСЕТИ СТАЦИОНАРОТ „ВАРДАРИШТЕ“
повеќе
ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ГРАДОТ СКОПЈЕ ВОВЕДУВА ДВОСМЕНСКО РАБОТЕЊЕ
повеќе
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ШИЛЕГОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧАЛНИКOТ НА ЉУБЉАНА ФИЦКО
повеќе
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ШИЛЕГОВ СЕ СРЕТНА СО ШТАБОТ ЗА ЗИМСКО ОДРЖУВАЊЕ НА ГРАДСКИТЕ СООБРАЌАЈНИЦИ
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
22.11.2017 ПОЧНА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА КУПУВАЊЕ ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
07.11.2017 ПРЕПОРАКИ ДО ГРАЃАНИТЕ И ИНСТИТУЦИИTE ВО УСЛОВИ НА НАРУШУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА АМБИEНТНИОТ ВОЗДУХ
30.11.2017 ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА УМЕТНИЦИ ЗА УЧЕСТВО НА ЕВРОПСКАТА ИЗЛОЖБА ВО 2018

Facebook

Twitter

Youtube Channel

FUPOL

 

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 10293892