Qyteti i Shkupit dërgoi një ekip të Brigadës zjarrfikëse në Gaziantep 7.2.2023

Si masë fillestare dhe intervenuese, Qyteti i Shkupit dërgoi një ekip të Brigadës Territoriale Zjarrfikëse të Qytetit të Shkupit në Gaziantep, ku do të vihet në dispozicion të plotë të autoriteteve turke për të gjitha nevojat e operacionit të shpëtimit.

Në seancën e nesërme të Këshillit të Qytetit të Shkupit propozuam edhe pikë të rendit të ditës për miratimin e 6 milionë denarëve ndihmë fillestare humanitare për Turqinë dhe Sirinë.

Jemi në kontakt edhe me autoritetet lokale nga Gaziantepi, dhe gjithçka që paraqitet  si nevojë për autoritetet atje, Qyteti I Shkupit e vë në dispozicion.

Shkupi e di çfarë do të thotë solidaritet. Shkupi është qytet i solidaritetit!