ОТСТРАНЕТИ 10  НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

04.04.2020 Во текот на изминатата недела (27.03 - 02.04.2020 година) со специјалните возила пајак се подигнати 10 возила од јавните површини.

Повеќе

СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈЕ ОДРЖУВА СЕДНИЦА НА ОТВОРЕНО

03.04.2020 Советот на Град Скопје денеска, 03.04.2020 година, петок, одржува седници на отворено, на просторот пред салата на Советот на Град Скопје, во време на вонредна состојба во државава поради пандемијата со коронавирусот.

Повеќе

ШИЛЕГОВ: ПРЕЗЕМАВМЕ КОНКРЕТНИ ЧЕКОРИ СО КОИ ВО ГОЛЕМА МЕРА ЈА ПОМАГАМЕ ДОМАШНАТА ЕКОНОМИЈА

03.04.2020 Градоначалникот Шилегов на денешната прес-конференција ги соопшти конкретните мерки што ги презема Градот Скопје во интерес на полесно надминување на економските последици од пандемијата со коронавирусот за сите граѓани во земјава.

Повеќе

ИЗМИНАТА НЕДЕЛА БЕЗ ОГНОВИ НА ОТВОРЕНО ВО СКОПЈЕ

02.04.2020 Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје во периодот од 26.03 до 01.04.2020 година на телефонскиот број 193, кој е дел од кампањата „Пријави оган на отворено“, не добила ниту една пријава од граѓаните.

Повеќе

ОТСТРАНЕТИ САМО 28 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

28.03.2020 Во текот на изминатата недела (20.03 - 26.03.2020 година) со специјалните возила пајак се подигнати 28 возила од јавните површини.

Повеќе

ГРАД СКОПЈЕ ГО ПОМАГА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

28.03.2020 Градоначалникот Шилегов, Министерот за здравство, Венко Филипче и Министерката за одбрана, Радмила Шеќеринска, денеска извршија увид во градежните активности за подигнување на монтажната болница со капацитет до 130 болнички кревети до Клиниката за инфективни болести

Повеќе

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ИСПРАТИ ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД ЗАГРЕБ

26.03.2020 Градот Скопје како град на солидарноста и како збратимен град со Загреб ќе испрати хуманитарна помош по големите земјотреси коишто деновиве го погодија главниот град на Хрватска и предизвикаа голема материјална штета.

Повеќе

МИНАТАТА НЕДЕЛА ПРИЈАВЕНИ 17 ОГНОВИ НА ОТВОРЕНО ВО СКОПЈЕ

26.03.2020 Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје во периодот од 19.03 до 25.03.2020 година на телефонскиот број 193, кој е дел од кампањата „Пријави оган на отворено“, регистрирала 17 пријави од граѓаните.

Повеќе

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ОКОЛУ КОНКУРСОТ ЗА ИЗБОР НА РЕШЕНИЈА ЗА ПРОТОТИП НА СУВЕНИРИ ЗА СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА

26.03.2020 Најчесто поставувани прашања за конкурсот за за избор на десетидејно-обликовни решенија за изработка на прототип на сувенири за Старата скопска чаршија како дел од иницијативата „Нови сувенири за Старата скопска чаршија“.

Повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

26.03.2020 Градот Скопје уште еднаш потенцира дека нема да презема никакви дополнителни мерки, вклучително и присилна наплата, кон сите даночни обврзници во Скопје што имаат неподмирени долгови, додека траат препораките и мерките на Владата

Повеќе

ПРИВРЕМЕН СООБРАЌАЕН РЕЖИМ НА БУЛЕВАРОТ АСНОМ И УЛИЦАТА ВАСКО КАРАНГЕЛЕВСКИ

23.03.2020 Центарот за управување и контрола на сообраќајот ги известува граѓаните дека во тек е реализацијата на втората фаза од проектот за изградба на мост на реката Вардар што ќе ги спои булеварот АСНОМ со улицата Васко Карангелевски и улицата Индустриска 1, во населбата Ќерамидница.

Повеќе

ОТСТРАНЕТИ 76 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

21.03.2020 Во текот на изминатата недела (13.03 - 19.03.2020 година) со специјалните возила пајак се подигнати 76 возила од јавните површини.

Повеќе

ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА И МИЕЊЕ НА СООБРАЌАЈНИЦИ И ЈАВНИ ПРОСТОРИ ВО СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ

21.03.2020 Град Скопје, јавните градски претпријатија и екипите на Противпожарната бригада на Скопје денес и утре на терен спроведуваат голема акција за дезинфекција и миење на сообраќајниците и јавните простори во сите скопски општини.

Повеќе

ФОТОГРАФИЈАТА НА ПЕТАР ПРЕНТОВИЌ ИЗБРАНА ЗА НАЈДОБРАТА ФОТОГРАФИЈА НА ТЕМА #СКОПЈЕДОМА ЗА ВЧЕРАШНИОТ ДЕН

21.03.2020 Оваа фотографија на Петар Прентовиќ е победник на вчерашниот ден, на конкурсот на Град Скопје за избор на автентични фотографии, видеа или гифови од домовите на граѓаните кои го поминуваат времето во изолација сами, со нивните семејства или со милениците.

Повеќе

ГРАД СКОПЈЕ СО ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА И МИЕЊЕ НА ЈАВНИ ПРОСТОРИ

21.03.2020 Во текот на денешниот ден екипите на Град Скопје, јавните градски претпријатија и Противпожарната бригада на Скопје со цистерни со специјално средство спроведоа голема акција за миење на градските сообраќајници, пешачки и велосипедски патеки, како и автобуските постојки во сите општини.

Повеќе

ЗА ПОТРЕБИТЕ НА КЛИНИКА ЗА ИНФЕКТИВНИ БОЛЕСТИ - СЕ ЧИСТИ ПРОСТОРОТ КАЈ БАРАКИТЕ „МЕДИЦИНАР“

21.03.2020 Како дел од активностите за борба против коронавирусот, на барање на Министерството за здравство и клиничкиот центар „Мајка Тереза“, Градот Скопје помогна во рушењето и чистењето на просторот на дел од бараките во рамки на скопскиот студентски дом „Невена Георгиева-Дуња“, познат како „Медицинар“.

Повеќе

ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ВО БАТИНЦИ И ГЛАВНИОТ ПАТ КОН ДЕПОНИЈАТА ДРИСЛА

20.03.2020 За да се заштити здравјето на граѓаните Градот Скопје спроведена е акција за дезинфекција на улиците во населеното место Батинци, во близина на депонијата Дрисла.

Повеќе

ИЗБРАНА НАЈДОБРАТА ФОТОГРАФИЈА НА ТЕМА #СКОПЈЕДОМА ЗА ВЧЕРАШНИОТ ДЕН

19.03.2020 Оваа фотографија на Јехона Спахиу е победник на вчерашниот ден, на конкурсот на Град Скопје за избор на автентични фотографии, видеа или гифови од домовите на граѓаните кои го поминуваат времето во изолација сами, со нивните семејства или со милениците.

Повеќе

ВО ТЕКОТ НА МИНАТАТА НЕДЕЛА ИЗГАСНАТИ 15 ОГНОВИ НА ОТВОРЕНО ВО СКОПЈЕ

19.03.2020 Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје во периодот од 12.03 до 18.03.2020 година на телефонскиот број 193, кој е дел од кампањата „Пријави оган на отворено“, регистрирала 16 пријави од граѓаните.

Повеќе

СОСТАНОК НА КРИЗНИОТ ШТАБ НА ГРАД СКОПЈЕ

19.03.2020 Денеска, во просториите на Град Скопје, состанок одржа Кризниот штаб на Град Скопје, со кој раководи градоначалникот Петре Шилегов.

Повеќе