U vendosën lule në varrezat partizane në Butel dhe në varrin e gjeneralit Mihajlo Apostolski 13.11.2022

Më 13 nëntor, para 78 viteve, luftëtarët e divizionit 42 dhe 50 të Ushtrisë Maqedonase dhe Brigadës së16-të maqedonase, e çliruan Shkupin nga okupimi fashist.
Për nder të 13 Nëntorit, Ditës së Çlirimit të Shkupit, një delegacion nga Qyteti i Shkupit, sot vendosën lule para Përmendores të çlirimtarëve të qytetit të Shkupit në varrezat partizane "Butel" si dhe para monumentit të gjeneralit Mihajlo Apostolski në varrezat e qytetit "Butel".
Në varrezat në Butel lule vendosën edhe delegacioni i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë; Delegacioni i Lidhjes së Luftëtarëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare - Shkup; delegacion nga Kabineti i Presidentit të Republikës së Maqedonisë; delegacion nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë; delegacion nga Ministria e Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë së Veriut; delegacion i Shtabit të Përgjithshëm të ARM-së; delegacione nga komunat e Qytetit të Shkupit; delegacione nga ndërmarrjet publike dhe institucionet publike kulturore të Qytetit të Shkupit; delegacion i Kryqit të Kuq të qytetit të Shkupit, si dhe delegacione të trupit diplomatik, qytetarë dhe institucione.