Ekspozitë për nder të heroit kombëtar Cvetan Dimov 13.11.2022

Sot, në kuadër të shënimit të 78 vjetorit të çlirimit të qytetit të Shkupit, në Muzeun e Qytetit të Shkupit është mbajtur ekspozitë për nder të Heroit kombëtar Cvetan Dimov.

Në Shkup jetuan dhe punuan shumë revolucionarë të shquar, të cilët gjatë luftës katërvjeçare nacionalçlirimtare dhanë viktima të shumta, ndër të cilët edhe heroin kombëtar Cvetan Dimov.

Menjëherë pas çlirimit, më 26 korrik 1945, Cvetan Dimov u shpall hero kombëtar, si një nga luftëtarët e parë që mori emrin hero i kombit.