REAGIM 18.2.2021

Qyteti i Shkupit reagon ndaj artikujve në media që kanë publikuar e qëndrimin e Ognen Kocevskit, në lidhje me pretendimin e respektit të pamjaftueshëm për figurën dhe veprën e babait të tij, Danilo Kocevski.

Duam të informojmë publikun se emri i Danilo Kocevskit është një nga emrat e propozuar në Listë për plotësimin e Listës së emrave të rrugëve, shesheve, urave dhe objekteve të tjera infrastrukturore në qytetin e Shkupit, e cila do të jetë para Këshillit të Qyteti i Shkupit në seancën e ardhshme. Gjegjësisht, emri i Danilo Kocevskit, kritik letrar, shkrimtar i tregimeve të shkurtra, romancier, dramaturg, poet dhe kronist i Shkupit, është pjesë e listës së re të emrave të propozuar (faqe 46, numri rendor 250 - https://skopje.gov. mk / media / 6522 / spisok-na-ulici.pdf).

Qyteti i Shkupit gjithmonë e ka vlerësuar kontributin e Kocevskit si kronist i Shkupit dhe kjo mund të shihet në mbështetjen e shumë prej projekteve të tij në të kaluarën, si dhe në bashkëpunimin afatgjatë në organizimin e solemniteteve me rastin e 13 nëntorit. - Dita e Çlirimit të Shkupit. Në vitin 2008 ai u zgjodh anëtar i Bordit për shënimin e 45 vjetorit të tërmetit katastrofik në Shkup më 26 korrik 1963, nën moton "Shkup - 45 vjet Qytet i solidaritetit", ndërsa në vitin 2010 Kocevski u emërua anëtar të Bordit për ndarjen e Çmimit "13 Nëntori" të Qytetit të Shkupit.