SHILEGOV: BANORËT E SHKUPIT DO TË FITOJNË HAPËSIRË PUBLIKE NË BREGUN E LUMIT VARDAR "13 NËNTORI" 25.2.2021

Sot, Kryetari Shilegov, duke iu përgjigjur pyetjes së këshilltarëve, shpjegoi në detaje projektin për rregullimin e bregut të lumit "13 Nëntori", në pjesën nga sheshi i qytetit deri te rruga Stiv Naumov.

- Para disa ditëve, veçmë kanë filluar aktivitetet ndërtimore për rindërtimin e bregut "13 Nëntori", ku është paraparë rirregullim i plotë i parterit, në këtë fazë tarracat po largohen nga ana e lokaleve që ishin vendosur aty në të kaluarën. Projekti u prezantua para publikut, nuk do të ketë më tarraca të ashtuquajtura qendrore, do të jetë tërësisht një hapësirë ​​publike që do t'u shërbejë qytetarëve si shëtitore. Sipas programit të miratuar nga Komuna e Qendrës për vendosjen e pajisjeve urbane, me siguri do të ketë rritje të tarracave, përkatësisht tarracave të përparme të lokaleve. Gjithashtu, pasi është rrugë sekondare, lëvizja e automjeteve do të zgjidhet sipas marrëveshjes me Telekomin, të cilën fatkeqësisht e kemi trashëguar, por do të jetë lëvizje e një numri të zvogëluar seriozisht të automjeteve, me zgjidhje të re –smart- që me njohjen e udhëtarëve do të ngrihet rampa, dhe pastaj edhe rampa e dytë do të duhet të njohë automjetin që të mund të hyjë në kejin e Vardarit, në orë të përcaktuara në mënyrë rigoroze gjatë ditës, një orë deri në një orë e gjysmë, ekskluzivisht në mëngjes kur shkojnë në punë, dhe pasdite kur dalin nga puna, nga ora 8 deri në 9:30 të mëngjesit dhe nga ora 14 deri në 17:30 pasdite. Do të jetë një numër i kufizuar i automjeteve që do të marrin miratime speciale dhe do të futen në softuer në mënyrë që lëvizja e tyre të kontrollohet - tha Shilegov në përgjigjen e tij në pyetje të këshilltarit.