U vendosën lule për nder të 7.144 hebrenjve maqedonas 12.3.2023

Kryetarja e Qytetit të Shkupit, Danela Arsoska, me një delegacion nga Qyteti i Shkupit, sot bëri homazhe në përkujtim të 11-të Marsit ditës kur nga ana e okupatorit fashist 7.144 hebrenj maqedonas u deportuan në kampin e Treblinkës.

 

Kanë kaluar 80 vjet nga kjo ditë tragjike kur bashkëqytetarët tanë u dëbuan me forcë nga shtëpitë e tyre, prej nga ku nuk u kthyen më.

Qyteti i Shkupit, duke shënuar këtë datë, shpreh respektin e thellë për popullin hebre, duke dënuar gjenocidin, asnjëherë të mos përsëritet dhe të mos harrohet një nga tragjeditë më të mëdha të njerëzimit.