U ZGJODHËN LAUREATËT E ÇMIMIT „13 NËNTORI“ I QYTETIT TË SHKUPIT  PËR VITIN 2021

01.11.2021 Këshilli për ndarjen e Çmimit “13 Nëntori” i Qytetit të Shkupit, sot, pas votimit të fshehtë, shpalli zyrtarisht laureatët e Çmimit “13 Nëntori” i Qytetit të Shkupit për vitin 2021.

Më shumë

FORUMI I DYTË I UNIONIT TË BIBLIOTEKAVE TË VENDEVE TË EVROPËS QENDRORE DHE LINDORE KINËS

13.10.2021 Biblioteka e qytetit „Vëllezërit Miladinov“ sot dhe nesër është nikoqire e Forumit të Dytë të Unionit të Bibliotekave të Vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore dhe R.P. të Kinës, si pjesë e programit ndërkombëtar vjetor të Ministrisë së Kulturës së Maqedonisë së Veriut dhe programit vjetor të evenimenteve kulturore të Qyteti të Shkupit.

Më shumë

SHILEGOVI ME RASTIN  E 11 TETORIT: ASKËND NUK DO TA LEJOJMË TË PREK NË SHTETIN TONË DHE GJAKUN E LIRISË SË PAGUAR TË ANTIFASHISTËVE TANË

11.10.2021 Republika e Maqedonisë së Veriut sot kremton festën shtetërore 11 tetorin-Ditën e Kryengritjes Kombëtare dhe shënon 80 vjetorin nga kjo ngjarje, me të cilën në vitin 1941 shënohet fillimi i luftës nacional çlirimtare dhe rrumbullakësimi i lindjes së shtetit maqedonas.

Më shumë

DËNIM MAKSIMAL PËR DRURIN E PRERË

09.10.2021 Inspektorati i Qytetit të Shkupit, sot komunës së Kisella Vodës dhe personit përgjegjës u ka shqiptuar gjoba maksimale prej 1800 eurosh për shkak të prerjes së drurit në bulevardin Boris Trajkovski.

Më shumë

TETËQIND  NXËNËS TË SHKOLLAVE TË MESME  DHE  MËSUES DO TË JENË PJESË E PROJEKTIT „FLAS GJUHËN E SHOKUT TIM“

06.10.2021 Në 23 shkolla të mesme të Qytetit të Shkupit këto ditë fillon realizimi i ciklit të tretë të kurseve tremujore online për mësimin e gjuhës shqipe, maqedonase dhe turke.

Më shumë

KRYETARI I QYTETIT TË SHKUPIT NË TAKIM ME KRYETARIN E CETINJËS

06.10.2021 Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov sot u takua me kryetarin e Cetinjes, Mali i Zi, Aleksandar Kashqelan, Ambasadoren e Malit të Zi Е.S. Marija Petroviq, si dhe me shefin e kabinetit dhe shefen e protokollit të kryetarit të Cetinjes, Dejan Luciq dhe Ivana Joviqeviq.

Më shumë

TË DIELËN DO TË MBAHET MARATONA E 17-të E SHKUPIT

29.09.2021 Qyteti i Shkupit edhe këtë vit do të hapë dyert për garuesit nga e gjithë bota të cilët do të marrin pjesë në manifestimin sportiv më masiv në vendin tonë – Viz Er Maratona e Shkupit 2021.

Më shumë

SHILEGOV DHE VUKOVIÇ VIZITUAN URËN E RE TË ′′BULEVARDI ASNOM”

25.09.2021 Sot kryetari Shilegov së bashku me kryetarin e Podgoricës Ivan Vukoviq, i cili është në vizitë dy ditore në Shkup, e vizituan urën e re në “Bulevardin ′ASNOM” që është në fazën përfundimtare të ndërtimit.

Më shumë

NESËR – PËR TË 17-ën HERË „NATA E BARDHË“ NË 13 LOKACIONE NËPËR KRYEQYTET

24.09.2021 Këtë të shtunë organizohet „Nata e Bardhë“ për të 17-ën herë, ndërsa qytetarët do të kenë mundësi të ndjekin programin kulturor-argëtues në 13 lokacione nëpër Shkup.

Më shumë

STRATEGJIA ME PLAN AKSIONAR PËR ZHVILLIMIN E KULTURËS  TË QYTETIT TË SHKUPIT PËR PERIUDHËN 2021 – 2030

22.09.2021 Këshilli i qytetit ë Shkupit në seancën e sotme të 74-ët do të debatojë në lidhje me Strategjinë me plan aksionar për zhvillimin e kulturës të Qytetit të Shkupit për periudhën 2021 – 2030.

Më shumë

SHILEGOVI SË  BASHKU ME QYTETART DEFILUAN NËPËR SHKUP

22.09.2021 Shumë qytetarë me biçikleta iu bashkuan paradës së madhe të biçikletave që sot u zhvillua në rrugët e Shkupit, me rastin e Ditës pa Automobila - 22 Shtator dhe përfundimit të Javës Evropiane të Lëvizshmërisë 2021.

Më shumë

MBYLLET PËR TRAFIK BULEVARDI KRSTE MISIRKOV

17.09.2021 Qyteti i Shkupit u bën thirrje qytetarëve që t'i përmbahen regjimit të përkohshëm të trafikut, ta respektojnë sinjalizimin e vendosur rrugor dhe ta përshtatin shpejtësinë e lëvizjes me kushtet e rrugës.

Më shumë

KRYETARI I QYTETIT TË SHKUPIT PETRE SHILEGOV MORI PJESË NË HAPJEN E FABRIKËS SË RE TË KABLLOVE NË SARAJ

16.09.2021 Kryetari i Qytetit të Shkupit Petre Shilegov, së bashku me kryeministrin Zoran Zaev, zëvendëskryeministrin Artan Grubi, ministrin e Financave, Fatmir Besimi dhe Ekonomisë Kreshnik Bekteshi dhe kryetarin e Komunës së Sarajit, Blerim Bexheti, sot morën pjesë në hapjen solemne të fabrikës së kabllove „One cable“, në zonën industriale „Saraj“.

Më shumë

TRE DEKADA FESTIVALI "VALLE PA KUFIJ"

15.09.2021 Më 16 dhe 17.09.2021 në Kurshumli an do të mbahet edicioni jubilar i tridhjetë i Festivalit "Valle pa kufij", ku do të performojnë valltarët nga Qendra Kulturore e Fëmijëve "Karposh". Festivali 30 vjetorin e tij "Valle pa kufij" e ka shënuar gjatë tërë vitit me aktivitete të ndryshme, si konkursi

Më shumë

SPËRKATJE KUNDËR MUSHKONJAVE

13.09.2021 Qyteti i Shkupit njofton se me datë 15.09.2021 (e mërkurë) do ta kryen dezinsektimin terestik dhe me aeroplan kundë mushkonjave.

Më shumë

NJOFTIM PËR MARRJEN E SË DREJTËS PËR SHFRYTËZIMIN FALAS TË VENDEVE PËR PARAQITJEN E PLLAKATEVE ZGJEDHORE

13.09.2021 Qyteti i Shkupit njofton parashtruesit e listave për kandidatë për Zgjedhjet lokale, se në përputhje me Vendimin për kushtet për marrjen e së drejtës për shfrytëzimin e vendit për paraqitjen e pllakateve zgjedhore në qytet („Lajmëtari Zyrtar i Qytetit të Shkupit” nr. 6/06)

Më shumë

FILLON EDICIONI I KATËRT I FESTIVALIT NDËRKOMBËTAR TË DRITËS SKOPJE LIGHT ART DISTRICT

08.09.2021 Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, drejtori i IP “Salla Univerzale”, dhe producenti ekzekutiv i festivalit, Filip Avramçev dhe drejtoresha artistike e SkLAD 2021, Aleksandra Stratimiroviq, paralajmëruan fillimin e edicionit të 4-të të festivalit ndërkombëtar të dritës Skopje Light Art

Më shumë

REGJIM I PËRKOHSHËM I TRAFIKUT NË BULEVARDIN “KËRSTE  MISIRKOV”

07.09.2021 Qytet i Shkupit Ju njofton se nga mbrëmja, 06.09.2021, nga ora 22, deri në orën 05 të mëngjesit, më 07.09.2021 për shkak të punimeve ndërtimore në bulevardin “Kërste Misirkov”, do të jetë plotësisht e mbyllur për trafikun lëvizja nga kalimi për këmbësorë te Gjykatat/Rruga e Avokatëve deri në kryqëz

Më shumë

SHILEGOV: PUNOJMË NË ZGJIDHJEN E PROBLEMIT ME PARKIMIN NË ÇAIR

07.09.2021 Kryetari i Qytetit të Shkupit Petre Shilegov sot në konferencën për shtyp së bashku me zëvendëskryeministrat e Qeverisë Artan Grubi dhe Fatmir Bytyqi, ministrin e Ekonomisë Kreshnik Bekteshi dhe kryetarin e Komunës së Çairit, Visar Ganiu njoftuan zgjidhjen e problemit shumëvjeçar me parkimin në këtë

Më shumë

PO RIKONSTRUKTOHET RRUGA DERI NË BOJANË NË KOMUNËN E SARAJIT

07.09.2021 Kryetari i Qytetit të Shkupit Petre Shilegov, kryeministri Zoran Zaev, kryetari i Komunës së Sarajit, Blerim Mehmeti dhe lideri i BDI-së, Ali Ahmeti, sot inspektuan punët ndërtimore për rikonstruksionin e rrugës deri në f. Bojanë në Komunën e Sarajit, e cila është në ndërtim e sipër.

Më shumë