Кино на отворено во Градскиот парк 03.9.2023

Вчеравечер повторно се уживаше во филмската вечер на отворено, организирана како дел од збогатената културна понуда на Град Скопје за своите граѓани и сите посетители во рамки на кандидатурата за Скопје - Европска престолнина на културата 2028 година.

На добро познатата локација кај езерцето, во првиот дел од Градскиот парк, беше прикажан филмот „Панкот не е мртов" од режисерот Владимир Блажевски.

Филмските проекции ќе продолжат да се организираат секоја сабота до средината на септември, и се одлична можност за сите посетители за дружење на отворено и уживање во проекциите на македонските филмски хитови.