ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ШИЛЕГОВ НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЦЕТИЊЕ 06.10.2021

Градоначалникот Петре Шилегов денеска се сретна со градоначалникот на Цетиње, Црна Гора, Александар Кашќелан, Амбасадорката на Црна Гора Н.Е. Марија Петровиќ,  како и со шефот на Кабинетот и шефицата на протоколот на Градоначалникот на Цетиње, Дејан Лучиќ и Ивана Јовиќевиќ.

На билатералната средба, двајцата градоначалници разговараа за соработката меѓу Скопје и Цетиње и за можностите таа соработка меѓу двата града да се продлабочи.

На состанокот се зборуваше и за концептот на зелени градови, планирањето на просторот и за урбаната отпорност, како и актуелни теми кои ги засегаат и двете локални самоуправи.

Шилегов и Кашќелан  разговараа и за можностите за забрзан економски развој на Скопје и на  Цетиње и за актуелни теми кои ги засегаат и двете локални самоуправи.