ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ШИЛЕГОВ НА СРЕДБА СО МЕНАЏМЕНТОТ НА ГЕРМАНСКАТА КОМПАНИЈА „ЛИДЛ“ 07.04.2021

Градоначалникот Шилегов денеска одржа состанок со претставници на менаџментот на реномираната германска компанија „Лидл“, на која се дискутираше за новите инвестиции на трговскиот ланец во нашата земја.

На состанокот присуствуваа и Претседателот на Владата на РС Македонија, Зоран Заев, министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, како и претставници на менаџментот на компанијата „Лидл“, претставуван од Волф Тиедеман, член на Управниот одбор, Милена Драгијска извршен директор на „Лидл“ - Бугарија и „Лидл“-Северна Македонија, Бисер Инчовски - директор на централните служби како и Патрик Мартенс, директор на Делегацијата на германското стопанство во Северна Македонија ги презентираа плановите за новата инвестиција во земјава.

На средбата се дискутираше за планираните инвестиции на трговскиот ланец „Лидл“ во нашата земја, каде согласно стратегијата за експанзија се планира отворање на маркети од светскиот бренд во сите градови со одржлива демографска и економска моќ, а најголемиот број од нив ќе бидат концентрирани токму во Скопје.

Прва инвестиција која ќе биде реализирана во државава е изградбата на модерен логистички центар кој ќе служи како центар за снабдување на синџирот маркети. Во овој логистички центар ќе се користи со опрема според сите најсовремените стандарди во Европа и ќе ги поседува сите меѓународни сертификати на „Лидл“.