ПЕТТА ФАЗА ОД ТЕРЕСТРИЧНАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ 07.9.2023

Градот Скопје ги известува граѓаните дека во деновите од 11 до 15.09.2023 година на подрачјето на градот Скопје ќе се врши терестрична дезинсекција (петта фаза) против возрасни форми на комарци. Во посочените денови, прскањето од земја ќе се врши во периодот од 22 до 03 часот наредниот ден.
Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истите термини.
Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.