Зимските служби на терен, Град Скопје активно ги чисти булеварите и улиците под своја надлежност 10.1.2022

Екипи од зимската служба на Град Скопје се на терен и активно работат со цел булеварите и улиците под надлежност на градот да бидат чисти и проодни и да нема застој во сообраќајот поради снегот.

Локации кои досега се исчистени:

-Булевар Словенија

-Булевар Никола Карев

-Населба Даме Груев кон новоселски пат

-Улица Радишанска

-Улиците низ општина Шуто Оризари

-Улиците низ населба Драчево

-Последна 24-ка во Сопиште

-Патот кон Детската клиника во Козле

-Патот од Горно Нерези кон Клиничкиот Центар „Мајка Тереза“

-Улица Павел Шатев

-Клучката кај Континентал

-Мост Маџари

-Мост Бардовци

-Булевар Босна и Херцеговина

Во надлежност на Град Скопје се булеварите и поголемите градски улици, додека другите улици се во надлежност на општините кои се задолжени за нивно чистење и одржување.