НАСТАП НА ГРАДСКИОТ ДУВАЧКИ ОРКЕСТАР ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ 10.10.2019

Денеска, 10.10.2019 година, (четврток) по повод празникот 11 Октомври, со почеток во 17:30 часот, од Музеј на град Скопје кон улица Македонија“, па се до плоштадот, Градскиот дувачки оркестар ќе одржи променаден концерт.

На оваа музичка променада, членовите на оркестарот ќе ги  изведат  следниве  дела:

- Младинска чекорница

- Вардаре македонски

- Патриотска чекорница

- Народе македонски

- Работнички марш

- Ваташа

- Огномет на слободата

Градскиот дувачки оркестар, кој работи под покровителство на Град Скопје,  составен е од членови главно професионални музичари. Досега, има настапувано на речиси сите значајни манифестации, државни празници, најразлични настани, давајќи им свечана нота.