Арсовска: Целосно обновен паркот „Скулптура“ во Автокоманда 11.4.2022

Градоначалничката  на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски и директорот на ЈП Паркови и зеленило, Ангеле Сотировски, денеска го пуштија во употреба целосно обновениот парк „Скулптура“ на  улицата 16-та Македонска бригада во населбата Автокоманда.

„Граѓаните на Автокоманда добија обновен парк “Склуптура“ во населбата Автокоманда во вкупна површина од 4. 200 квадратни метри, со нови тревници, урбана опрема и ново осветлување, место каде ќе можат да го минуваат слободното време и да се рекреираат, истакна градоначалничката Арсовска.

Градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски се заблагодари на градоначалничката Арсовска, за брзото обновување на паркот и истакна дека подигнувањето на зелените појаси и нивното обновување на територија на општината е од исклучително значење за илјадници граѓани од овој дел од општината кои сега имаат убаво среден парк.

„При уредувањето на паркот се направени повеќе  интервенции на целата вегетација, нанесена е високо квалитетна почва, формиран е тревник со систем за полевање капка по капка,  хидранти и  прскалки, со што ќе се овозможи континуирано одржување на зеленилото во паркот“, истакна директорот на ЈП Паркови и зеленило, Сотировски.