ЈП Лајка утре организира ОТВОРЕН ДЕН 13.5.2022

Поради големиот интерес и желба на граѓаните да волонтираат и да се дружат со кучињата коишто се згрижени во прифатилиштето за бездомни кучиња, ЈП Лајка организира ОТВОРЕН ДЕН, утре( сабота 14.05.2022год) од 11:00 до 15:00 часот.

На овој отворен ден пријавените волонтери ќе имаат можност во паркот на милениците да се дружат, односно да играат, хранат, бањаат и да ги чешлаат кучињата од Лајка.

Воедно, ЈП Лајка ги поканува и оние граѓани што планираат или размислуваат да вдомат куче својот миленик да го изберат од нивното прифатилиште.
На отворениот ден посетителите и потенцијални вдомувачи на куче ќе имаат можност да се запознаат подобро со кучињата за кои се заинтересирани и да ги добијат сите детални информации и одговори на нивните прашања.

Од ЈП Лајка најавуваат дека отворените денови планираат да ги организираат еднаш во текот на секој месец, со цел да ги доближат граѓаните до нивната работа, а истовремено да ги поттикнат сите оние што сакаат да вдомат бездомно куче.