КОНЦЕРТ НА ГРАДСКИ ДУВАЧКИ ОРКЕСТАР ВО ГРАДСКИОТ ПАРК 18.10.2019

Градскиот дувачки оркестар на 20 oтомври  2019 година (недела), со почеток во 11:00 часот, ќе одржи променаден концерт со познатите таканаречени „Чекорници“ во Градскиот парк во Скопје.

На оваа музичка променада, оркестарот ќе ги изведе следните дела:

- Младинска чекорница

- Вардаре македонски

- Патриотска чекорница

- Народе македонски

- Работнички марш

- Ваташа

- Огномет на слободата