ЗА ПОТРЕБИТЕ НА КЛИНИКА ЗА ИНФЕКТИВНИ БОЛЕСТИ - СЕ ЧИСТИ ПРОСТОРОТ КАЈ БАРАКИТЕ „МЕДИЦИНАР“ 21.03.2020

 

Како дел од активностите за борба против коронавирусот, на барање на Министерството за здравство и клиничкиот центар „Мајка Тереза“, Градот Скопје помогна во рушењето и чистењето на просторот на дел од бараките во рамки на скопскиот студентски дом „Невена Георгиева-Дуња“, познат како „Медицинар“.

 

Покрај тоа, во насока на подобрување на пристапноста до клиничкиот центар „Мајка Тереза“, Градот Скопје деновиве асистираше и во проширувањето и изградбата на посебен влез во Клиничкиот центар за возилата на брза помош и посебен влез кон Универзитетската Клиника за Инфективни болести и фебрилни состојби.