Соопштение до јавноста 24.4.2023

Градот Скопје ги известува граѓаните дека во среда (26.04.2023 година), ќе се реализира втората фаза од дезинсекцијата на подрачјето на градот Скопје против лаври од комарци, односно:

 

- Авионската дезинсекција (втора фаза) на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на 26.04.2023 (среда), во раните утрински часови.

- Терестричната дезинсекција (втора фаза) на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на 26.04.2023 (среда), во текот на денот.

 

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.