ВТОРА ФАЗА ОД TEРЕСТРИЧНОТО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО СКОПЈЕ 26.06.2020

Градот Скопје ги известува граѓаните дека втората фаза од терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми и ларви од комарци, ќе се врши од 29.06.2020 година (понеделник) до 03.07.2020 година (петок), од 22 до 03 часот следниот ден. 

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.