РЕАЛИЗИРАНА ПРВАТА ФАЗА ОД АВИОНСКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ ВОЗРАСНИ ФОРМИ НА КОМАРЦИ 26.05.2021

Градот Скопје ги известува граѓаните дека во неделата и понеделникот во раните утрински часови беше извршена првата фаза од авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на Град Скопје, на вкупна површина од околу 15.000 хектари.

Авионската дезинсекција ги опфати урбаните подрачја и приградските населби, кои со своите блата се природната средина на комарците.

Во тек е и терестричната дезинсекција против возрасни комарци, која почна во понеделникот, а ќе се реализира до петок.

За потсетување, оваа година Град Скопје изврши и 2 авионски и 2 терестрични дезинсекции на подрачјето на градот Скопје против ларви од комарци.