ПЕТТА ФАЗА ОД АВИОНСКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ ВОЗРАСНИ ФОРМИ НА КОМАРЦИ 01.9.2023

Градот Скопје ги известува граѓаните дека утре и задутре (02 и 03.09.2023 година) во раните утрински часови на подрачјето на Скопје ќе се врши авионска дезинсекција (петта фаза) против возрасни форми на комарци.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.