Викендов прскање против комарци по деветти пат во Скопје 01.9.2022

Градот Скопје ги известува граѓаните дека во деновите од претстојниот викенд на подрачјето на градот Скопје ќе се врши дезинсекција против ларви од комарци.

Градот Скопје ги известува граѓаните дека:

  1. Авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на 03.09.2022 (сабота), во раните утрински часови.
  2. Терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на 03.09.2022 (сабота), во текот на денот.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

 

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.