Соопштение за јавност 02.7.2024

Градот Скопје ги известува граѓаните дека во четврток (04.07.2024 година), ќе се реализира авионска и терестрична дезинсекција на подрачјето на градот Скопје против ларви од комарци, односно:

- Авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на 04.07.2024 (четврток), во раните утрински часови.

- Терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на 04.07.2024 (четврток) во текот на денот.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

 

Одделение за односи со јавностa