Соопштение за јавност 06.4.2024

Град Скопје низ програмските активности посветува големо внимание на заштитата на здравјето на населението и на унапредувањето на условите за здраво живеење и здравствена превенција. По повод 7 април, Светскиот ден на здравјето во Градскиот парк Град Скопје организираше „Фестивал на здравјето“.

На настанот учениците од медицинските струки на средните училишта на Град Скопје и нивните ментори, вршеа бесплатно мерења на нивото на шеќер во крвта и крвниот притисок на посетителите.


На повеќе штандови посетителите имаа можност да се информираат за здравиот начин на живот, да добијат здравствени совети од медицински лица, совети за здрава исхрана од нутриционисти, како и да донираат храна за лицата од ранливи категории.