ИЗВЕСТУВАЊЕ 30.8.2022

Приватен субјект со возило камион без дозвола неовластено влегол на плоштадот Македонија, по што е причинета штета на плочникот.

 

Градот Скопје остро го осудува овој чин, ќе ги преземе сите законски мерки за извршување на инспекциски надзор како и за санкционирање, по што за причинетата штета врз јавните добра на плоштадот ќе се бара надомест на штета.

 

Ваквото однесување од страна на поединци е недозволиво и за истото ќе се спроведат најстроги санкции.