Соопштение за јавност 21.3.2024

Вчеравечер на 11-тата манифестација „Корчагинска просветилка“, која е единствената манифестација во Скопје од ваков тип, матурантите од средното училиште на Град Скопје „Раде Јовчевски-Корчагин“ симболично ја истакнаа својата благодарност за трудот кој професорите го вложуваат во нивното воспитание и едукација. 
Матурантите доделија симболични награди, статуетки светилки и преку свои мини драмски текстови за животот како средношколци, нашите ученици од оваа гимназија како и секоја година со изведба на сцена споделија моменти од заеднички поминатите четири години во училиштето.