Соопштение за јавност 20.3.2024

По повод Меѓународниот ден на среќата, градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска заедно со учениците од 23 градските средни училишта го организираа денешниот настан на плоштад Македонија, каде креативните скопски средношколци на случајните минувачи им подаруваа скромни рачно изработени подароци за инспирација, среќни и радосни мигови, истакнувајќи го значењето на овој меѓународен ден кој ја промовира среќата, радоста и благосостојбата. 
Во изработката на подароците учествуваа ученици од 23-те средни училишта на Град Скопје, кои истовремено со иновативни креации ги украсија и дрвените куќарки на плоштадот. За позитивната атмосфера на денешниот настан се погрижија училишните бендови од скопските средни училишта „Здравко Цветковски“ и „Раде Јовчевски Корчагин“.