Традиционална прослава за Бадник 25.12.2022

Денес  на традиционална манифестација која годинава се одржува по 31 пат за собирање бадникови гранчиња на јужните падини на Водно ја истакнавме важноста од зачувувањето на традицијата, која го обединува и зближува македонскиот народ околу еден од најголемите христијански празници. 

Бадниковите гранчиња се симбол на здравје, живот и вечна среќа, а токму тоа се и желбите за сите во новата година, да биде исполнета со добро здравје, мир и благосостојба.