Делегација од Град Скопје положи свежо цвеќе на гробот на великанот Гоце Делчев 04.5.2023

Делегација на Град Скопје предводена од секретарот на Град Скопје, Зоран Глигоров, денеска положија свежи цвеќиња на гробот на великанот на македонската борба за слобода Гоце Делчев, во дворот на црквата „Свети Спас“, по повод 120 годишнината од неговата смрт.

Гоце Делчев е еден од основоположниците на Македонската револуционерна организација и народен водач кој со својата револуционерна дејност остави траен печат во македонската историја. Визионер кој уште пред повеќе од еден век го разбра светот како поле за културен натпревар на народите.